Tonje (35) sendte over hundre jobbsøknader uten napp – så dukket drømmejobben opp rett før koronaen rammet

(Intervjuet av Anders Joh. Blisten)

– Mange har mistet jobben i denne situasjonen, mens jeg fikk meg jobb. Jeg føler at jeg har hatt veldig flaks, sier Tonje Nygård.

Etter å ha vært arbeidssøker i bortimot fem år lyktes det endelig for Tonje Nygård i «annerledesåret» 2020.

 Foto: Anders Joh. Blisten

 

Som utdannet apotektekniker fikk hun ikke jobb. Det ble skrevet og sendt mange jobbsøknader, men den etterlengtede jobben uteble.

– Hadeland er et sted hvor mange får jobb via bekjente og mange blir i jobbene lenge. Slik er det antakelig også med apotekbransjen. De som får jobb her blir gjerne i den til de blir pensjonister, tror Tonje.

Så ble hun mamma og hverdagen endret seg. Men jobbjakten fortsatte. Dog uten hell.

Tonje legger ikke skjul på at dette tæret på, og hun opplevde å føle seg mer usikker på seg selv etter hvert som tiden gikk med over 100 jobbsøknader uten napp og flere år som arbeidsledig.

– Det å få nei på skriftlige søknader er nå én sak. Verre er det når det skjer ansikt til ansikt, forteller 35-åringen som til slutt fikk god hjelp av en yrkesveileder i samarbeid med NAV.

– Så endte vi opp her, forteller hun smilende bak kundeskranken i lokalene til Hadeland MC og Fritid.

Takket nei og fikk jobb

I slutten av januar 2019 var hun til intervju hos sjefen sjøl i tremannsbedriften, Tor Opsahl, som kan fortelle om et møte med en nervøs arbeidssøker.

– Ja, det var ikke vanskelig å se, sier han med et smil.

Foto: Anders Joh. Blisten

«Her er det bare å slappe av», var hans beroligende ord til Tonje. Han fikk høre historien hennes, og at hun også skulle til droneprodusenten Flir på Eggemoen og prøve seg på jobb der.

Siden hun liker å jobbe nøyaktig med detaljer hadde hun tro på at dette kunne være en jobb for henne. Men tilfeldighetene og samtalen på Hadeland MC ville det annerledes.

– Sier du nei til det, får du jobb her, sa Tor, som fort fikk et godt inntrykk av Tonje og ville ikke gi slipp på henne uten videre.

– Det var jo kjempefint og jeg ble skikkelig glad, forteller Tonje som bor i Brandbu.

Smilet hennes er ikke til å ta feil av.

Foto: Anders Joh. Blisten

Veldig flaks

Hun forteller at hun er blitt tatt godt imot av de to andre ansatte, Dan Reimar og Geir Ivar, på verkstedet.

Det samme med kundene, selv om noen ber om å få snakke med «en av gutta». Men det er hun sikker på vil endre seg etter hvert som hun kommer mer inn i tingene.

Dette er også en bransje i utvikling hvor man aldri blir utlært, har hun fått vite av sine nye kolleger.

Hun har ingen erfaring med motorsykler, båter og firehjulinger fra før, men som sommervakt på crossbanen på Stryken har Tonje mye kontakt med folk i dette MC-miljøet. Til sommeren er målet å ta motorsykkellappen.

Hun vil gjerne få fram hvor heldig hun synes hun har vært i korona-året 2020.

– Mange har mistet jobben i denne situasjonen, mens jeg fikk meg jobb. Jeg føler at jeg har hatt veldig flaks, forteller Tonje Nygård, som tydelig viser at hun trives godt på sin nye arbeidsplass.


Foto: Anders Joh. Blisten

Denne artikkelen ble første gang publisert i avisen Hadeland 8. november 2020. Avisen og artikkelforfatteren har godkjent bruk av artikkelen på nettsiden til Hadeland IPS.

Kommentarene er stengt.