Arbeidsgiver med klar tale: «Gi folk en sjanse»

Stig Brænden er eier og daglig leder på Roa Auto og en dedikert fotballtrener.  Hans evner til å motivere og se hver enkelt, er egenskaper ansatte og fotballspillere verdsetter.

At Stig er en god lytter og skaper en god atmosfære hos Roa Auto, kommer tydelig frem av flere priser for kundetilfredshet og service. Dette gjenspeiler også det gode arbeidsmiljøet i bedriften. Her er det god takhøyde og humor, og de ansatte vet at døren til sjefen alltid er åpen.

Stig mener det er viktig å ha dyktige og interesserte medarbeidere som passer inn i miljøet hos Roa Auto, og at det gjelder å ha riktige folk på rett plass. Han vet også at rekruttering er en omfattende og tidkrevende prosess, og derfor takket han ja til hjelp da han fikk besøk av jobbspesialist Anne Mari. Stig fortalte om bedriftens behov, og hva han ønsket av en ny medarbeider. Med disse kunnskapene om bedriften og visshet om Stig sine verdier og positive holdninger, mente Anne Mari at Roa Auto kunne være den rette arbeidsplassen for nettopp en av sine jobbsøkere.

 

Martin hadde vært utenfor arbeidslivet i to år. Han var motivert og klar, med et stort ønske om å bli bilklargjører. Han prøvde seg i tilsvarende jobb i en annen bedrift, men fant ut at det ikke var rette stedet for han. Anne Mari ble enda bedre kjent med Martin og hans personlige egenskaper og interesser. Jobbspesialisten fortsatte jakten på å finne den rette matchen – for Martin hadde ikke mistet håpet om å finne den perfekte jobben.

 

Martin var åpen om sine utfordringer, og at han kunne komme til å trenge noen små tilpasninger.

–  Stig har latt meg få ta ting i mitt eget tempo og han viser forståelse når jeg har behov for en ekstra pause, konstaterer Martin. Han forteller videre at Stig er lett å prate med, han lytter og er tydelig.

– Jeg føler meg trygg og som en av gjengen, understreker Martin.

Stig forteller at han er bevisst på måten han gir beskjeder slik at Martin er trygg på oppdragene han får.

Etter en litt forsiktig oppstart, jobber Martin nå tre dager i uka. Han trives godt og forteller at han har funnet den rette jobben hos den beste arbeidsgiveren. Stig konstaterer at dette er en perfekt match!

Kommentarene er stengt.