Kreativ tankegang førte til jobbmatch

 

De fleste av oss har mangler, feil eller skavanker. Dagens samfunn er preget av perfeksjonisme og rosabloggere, og for mange blir det lett å finne feilene hos seg selv. Arbeidsgivere ser ofte etter om søkere har de rette egenskapene i kraft av egnethet, utdanning og hvordan man passer inn på et team. 

 

Ansatt på dagen

Jan Højfeldt ønsket seg jobb, og fikk gjennom behandler (helse) kontakt med jobbspesialisten Frank Andås. Jan var tydelig på hva som var viktig for at han skulle fungere best mulig i en jobb, at han ikke trivdes med å kjøre de lange rutene som ofte tilbys innen langtransport. Dette førte til at Frank tok kontakt med Bring Linehaul AS, som kunne tilby en nærmest skreddersydd sjåførstilling til Jan.

– Det at jeg her får muligheten til å arbeide til faste arbeidstider, samtidig som at jeg kan kjøre mye inne på terminalområdet tar bort mye av stresset jeg har følt rundt det å kjøre stor bil forklarer Jan Højfeldt.

Jan fikk tilbud om jobb i første samtale med transportleder Bjørn Skovly, som er storfornøyd med jobbmatchen.

– Vi så sammen med Frank på en mer kreativ tankegang rundt ferdigheter, egenskaper og hvordan tidligere erfaringer kunne matche en stilling hos oss. Jobbspesialisten tar også bort mye av stresset man kan føle om man som nyansatt skal ta opp temaer som lønn, fri og arbeidstid,  forteller Bjørn Skovly hos Bring Linehaul AS

 

Tilpasse innenfor gitte rammer

For å få en stabil og god gjeng med sjåfører så ser den positive transportlederen viktigheten av lokale tilpasninger for å ivareta sjåførene sine. Blant annet tilbyr han sine sjåfører å sove i egen boligbrakke beliggende på Alnabru.

– Rammene i transportyrket er presset på marginer, så vi forsøker å yte der vi kan. Dette handler om å bry seg om både de ansatte, og samtidig at vi holder sykefraværet på et minimum, forteller transportleder Bjørn Skovly.

 

Fornøyd nyansatt

Det siste skuddet på ansattstammen hos Bring, er Jan Højfeldt. Det har vært lange og krevende dager i oppstarten, men den nyansatte er fornøyd med jobben.

– Jeg ville i utgangspunktet finne et annet yrke enn innenfor transport. Det var spesielt langkjøringen jeg ville bort ifra, men da denne muligheten dukket opp med mye kjøring inne på en lukket terminal så passet den meg godt, forteller en fornøyd nyansatt Jan Højfeldt.

Tore Jacobsen har vært ansvarlig for store deler av opplæringen til Jan, og skryter av kollegaen som sitter ved siden av han i førerhuset på Volvoen.

– Jan er dyktig, og han har lært mye på kort tid. Jeg er imponert over måten han takler å få mye kunnskap på kort tid forteller en fornøyd kollega Tore Jacobsen.

Kommentarene er stengt.