Sommeren er over…

«Det er godt å ha et medmenneske – jobbspesialisten er medmennesket mitt!». Utsagnet kom fra en av jobbsøkerne våre noen uker ut i koronatiden. Nyhetene rullet non-stop over flatskjermene med oppdateringer om R-tall, smittede og døde. Stengte skoler og barnehager, avlyste arrangementer og strenge smitteverntiltak hadde blitt den nye hverdagen vår. Folk hadde mistet jobben, mange var permitterte og enda flere fryktet det samme.  Det var tøffe tider for jobbsøkere generelt og for IPS-deltakere spesielt.  Vi tok derfor en ringerunde for å høre hvordan de opplevde samarbeidet med IPS i denne tiden.

Mange fortalte at opphør av aktiviteter og innskrenket omgang med andre hadde ført til korona-angst og isolering.  Faste avtaler og rutiner som for flere var avgjørende for å ha en god dag. En ips-kandidat forklarte: «Når det er tungt og vanskelig fra før, er det ikke enda mer ensomhet jeg trenger».

Samtlige svarte imidlertid at de var godt fornøyd med oppfølging fra jobbspesialisten sin og svarte at jevnlige telefonsamtaler hjalp dem gjennom lange og monotone dager.  Noen skypet, andre hadde fysiske møter og enkelte satte stor pris på en rusletur sammen med jobbspesialisten. «Hun hjelper meg til å holde motivasjonen og motet oppe» fortalte en, og utdypet «Det kan være er vanskelig å være positiv og ha tro på at det skal ordne seg. Når jeg ser helsvart på mulighet for jobb og en bedre fremtid, er jobbspesialisten bare en telefon unna for å få meg på rett spor igjen». En annen jobbsøker forklarer «Selv om jeg vet at det er vanskelige tider, er det viktig å ikke miste trua på at det skal ordne seg for meg også»

Nå er en sommer over, og fortsatt lever vi med restriksjoner og uvisshet om Korona. Ingen kan spå om fremtiden – ei heller vi, men jobbspesialistene til Hadeland IPS er i hvert fall  fulle av pågangsmot og klare til å stå på sammen med jobbsøkerne.

Lykke til alle sammen!

 

Kommentarene er stengt.