Hva er en god forsikringsrådgiver?

 

Raymond Skaugerud viser stolt frem de dyktige rådgiverne i Toten Forsikring. Gjengen har nylig flyttet inn i lyse og trivelige lokaler sentralt på Gjøvik.

 

Offensive og positive personer

Det kan være vanskelig å fastsette hva som kjennetegner en dyktig forsikringsrådgiver, men i følge daglig leder Skaugerud hos Toten Forsikring så er det noen punkter man alltid ser etter ved ansettelse av nye rådgivere.

– At personen har en indre drive og evner å stå i jobben også i litt tyngre perioder er viktig hos oss, forteller daglig leder Raymond Skaugerud.

Noen personligheter lykkes bedre enn andre som rådgivere, og på spørsmål om hva som kjennetegner disse personene er Raymond tydelig.

– Det er helt grunnleggende at man som forsikringsrådgiver er god til å skape personlige relasjoner, og selge inn budskapet om trygghet på en god måte til kundene. Det er trygghet vi lever av, fortsetter Skaugerud.

Motivasjonsbasert lønn

Hos Toten Forsikring lønnes de ansatte ved en todelt løsning. Den ene delen er fastlønn avhengig av at rådgiver har gjennomført avtalt aktivitet. Dette måles i antall gjennomførte forsikrings gjennomganger.
Den andre delen av lønnen består av provisjon på salg av forsikringer til nye og nåværende kunder.

– Vi ser at denne løsningen gjør at de ansatte har mulighet til å tjene svært godt. Det er jevnt over slik at dersom en ansatt legger ned mye tid og innsats så blir også lønnen deretter, forklarer Skaugerud.

Toten Forsikring sine forsikringsrådgivere gir tommel opp for Hadeland IPS, og NAV.

Personlighet og innsats er viktigst

For å jobbe i som rådgiver så er det ingen krav om formell kompetanse i form av utdannelse. Bedriften ser etter personligheter med vilje til å lykkes.

– Vi har ingen formelle krav om utdannelse, men vi gjennomfører et grundig opplæringsløp for alle nye.

Alltid muligheter for de som ønsker å lykkes

I de lyse og innbydende kontorlokalene på Gjøvik er det i dag stor aktivitet, og «nesten» fullsatt.

– Her har vi alltid plass til en dyktig kollega, og derfor har vi en ledig pult i lokalet. Vi er alltid interessert å treffe gode rådgivere, med en offensiv mentalitet, sier daglig leder Raymond Skaugerud.

– Vi bruker mye tid og energi på å kartlegge hvem som passer inn her hos oss, så vi har stor tro på jobben som gjøres av NAV og IPS Hadeland. Dette gjør at vi sammen kan finne en god jobbmatch for de rette kandidatene, avslutter en energisk leder.

Les mer om Toten Forsikring her 

Kommentarene er stengt.